Vertaald uit het Duits

arbeitsloses-grundeinkommen

Arbeitsloses Grundeinkommen

Voor nietsdoen heb je een plan nodig Doen wat je graag wilt doen en niet omdat het moet. Dat is één van de oudste en belangrijkste doelen van de mensheid. Wolf Lotter laat zien hoe we er hard aan werken om deze gedachte te verdringen en hoe we het vooruitgangsdividend ook op een andere manier kunnen uitbetalen, namelijk in de vorm van een basisinkomen dat zonder voorwaarden wordt verstrekt.
Basisinkomen opent nieuwe horizonten Voor sommigen zou er bijna niets veranderen. Voor anderen bijna alles. Een Aldi verkoopster, een bestseller-auteur, een ondernemer, een bijstandsgerechtigde, het hoofd van de Berlijnse vestiging van de Sociale Dienst en een software-ontwikkelaar vertellen Peter Laudenbach wat een basisinkomen voor hen zou betekenen.
In gesprek met Katja Kipping “40.000 euro per maand is genoeg.” De leidster van die Linke, Katja Kipping, wil hoge salarissen tot honderd procent belasten, iedereen een basisinkomen garanderen dat voldoende is om in zijn of haar levensonderhoud te voorzien en het hippe volkje, dat op zoek is naar een duurzame en gezonde levensstijl, verleiden.
Het Onvoorwaardelijk Basisinkomen en de Juiste Prijs Marc Desaules stelt Rudolf Steiner’s pleidooi voor een juiste prijs tegenover het idee van een onvoorwaardelijk basisinkomen. Benediktus Hardorp laat zien dat het allerminst tegenpolen zijn.
Het Onvoorwaardelijk Basisinkomen – een verraad aan de werkende klasse? Het onvoorwaardelijk basisinkomen (OBi) zou werk zijn betekenis ontnemen, wordt wel eens gezegd. Sommigen zeggen zelfs dat het een onherstelbaar verraad aan de aspiraties van de werkenden is. Een reactie van Enno Schmidt.
Het kapitalisme is gebaseerd op uitbuiting. Gaat het onvoorwaardelijk basisinkomen ons redden? Interview met Patrick Spät over het kapitalisme, digitalisering, landroof en de vraag of het onvoorwaardelijk basisinkomen ons gaat redden.
Donald Trump’s aanval op Duitsland Een heldere uitleg over het exportoverschot in Duitsland door Rico Grimm en Leon Segers vertelt hoe het basisinkomen voor nieuwe evenwichten kan zorgen ook in Nederland en Europa.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.