Vertaald uit het Engels

Bestaansonzekerheid en basisinkomen Een basisinkomen biedt ruimte voor individuele autonomie. Het geeft nieuwe mogelijkheden om slechte banen en slechte werkgevers te weigeren. Een basisinkomen is een nieuwe belofte van hoop en welvaart.
Elf minuutjes om het basisinkomen te verdedigen “Wat? Denk je dat de overheid iedereen gewoon geld moet geven?! Of ze er voor gewerkt hebben of niet? Of ze het geld nodig hebben of niet?” Timothy Roscoe Carter geeft elf argumenten om te vertellen dat dat een goed idee is.
Het fenomeen flutbanen Heb je ooit het gevoel gehad dat je baan er eigenlijk niet zoveel toe doet? Dat de wereld gewoon door zou draaien als je dat werk niet van 9 tot 5 zou doen? David Graeber onderzocht het fenomeen flutbanen. Iedereen die in loondienst werkt zou dit goed moeten lezen …
Geschiedenis van het Basisinkomen Het onvoorwaardelijk basisinkomen heeft drie historische wortels: vanaf de 16e eeuw verschenen ideeën voor een minimuminkomen; in de 18e eeuw kwamen ideeën op voor een eenmalige schenking; de combinatie van beide concepten leidde in de 19e eeuw tot plannen voor een onvoorwaardelijk basisinkomen.
Historische tijdlijn van het idee van een basisinkomen Thomas Paine, Henry George, Edward Bellamy, Bertrand Russell, Milton Friedman, Erich Fromm, Martin Luther King, Richard Nixon, Jeremy Rifkin, Guy Standing en vele anderen wensten en wensen een basisinkomen …
Een experiment met een basisinkomen Het Speenhamland systeem was een oprechte poging om de problemen van armoede en werkloosheid te lenigen in een tijd van depressie en snelle technologische veranderingen. Het liep stuk, niet omdat het niet werkte, maar vanwege inadequate financiering in combinatie met morele oordelen over de deugd van werken.
Tien redenen om het basisinkomen te steunen David Jenkins geeft 10, nee 11, argumenten die pleiten voor de invoering van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen (OBi).
Feminisme en het Onvoorwaardelijk Basisinkomen De Vrouwenpartij huldigt een merkwaardig standpunt over het basisinkomen. Hoe komt zij daaraan? John Danaher kijkt naar het OBi vanuit verschillende feministische visies en de daarbij behorende modellen van sociale zekerheid.
Latijns-Amerikaans Parlement wil een basisinkomen Het idee van een basisinkomen verspreidt zich ook in Latijns-Amerika. De Algemene Vergadering van het parlement van Latijns-Amerika nam een voorstel aan voor de invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen in alle 23 staten.
Basisinkomen kan werkelijkheid worden voor alle Brazilianen Marina Pasetto Nóbrega doet suggesties om in drie stappen het voorwaardelijke Bolsa Família Programma in Santo Antonio do Pinhal, Brazilië, op te waarderen naar een onvoorwaardelijk basisinkomen.
De Dag van het Basisinkomen is een geweldig idee vooral als die gehouden wordt op 1 mei Scott SantensScott Santens laat zien dat de arbeidersbeweging een onvoorwaardelijk basisinkomen nodig heeft – niet alleen om te overleven, maar ook om op te bloeien.
Voor een toekomst zonder banen is een nieuwe versie van het kapitalisme nodig In The Washington Post schrijft Vivek Wadhwa dat door de technologie banen verloren gaan. Daarom moeten we alternatieven bedenken om sociale onrust te voorkomen, bijvoorbeeld een onvoorwaardelijk basisinkomen.
Waarom verdedigen de vakbonden het onvoorwaardelijk basisinkomen niet? Waarom verdedigen de vakbonden het onvoorwaardelijk basisinkomen niet. Daniel Raventós en Julie Wark geven zes redenen waarom ze dat wel zouden moeten doen.
Kan het basisinkomen inflatie veroorzaken? Een Ronde Tafelgesprek onder leiding van Tyler Prochazka over de mogelijke effecten van een basisinkomen op de inflatie leidde in Taiwan tot een levendig debat. Wat zijn die gevolgen?
Experimenten met een basisinkomen: hulp of hindernis? Ieder experiment met een basisinkomen heeft grote tekortkomingen – nog voordat het begint. Robert Bruce, auteur van The Global Race, noemt enkele feiten.
De Radicale Rol van het Basisinkomen De belangrijkste winst van een universeel basisinkomen is de versterking van de democratie, doordat een fundamenteel recht van burgers, namelijk inkomenszekerheid, door de invoering ervan gewaarborgd is, betoogt Louise Haagh.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.